Bölümümüzde Hibrit ve Elektrikli Araç Teknolojileri Hakkında Bir Seminer Düzenlenmiştir.
19 Ocak 2021 | 19:13

Bölümümüzde mezuniyet tezi olarak tasarım ve imalatı gerçekleştirilmiş olan elektrikli taşıtın fakültemiz dekanı sayın Prof.Dr. Süleyman TEKELİ, bölüm başkanımız sayın Prof.Dr. Halit KARABULUT ve bölüm öğretim üyeleri ile birlikte inceleme ve değerlendirmesini metakip taşkent binası konferans salonunda seminerimiz gerçekleştirilmiştir.

Hibrit ve Elektrikli Araç Teknolojileri konulu seminerimiz fakülte dekanımız sayın Prof.Dr. Süleyman TEKELİ'nin ve bölüm başkanımız sayın Prof.Dr. Halit KARABULUT'un ve bölümümüz öğretim üyesi sayın Doç.Dr. Fatih ŞAHİN'in açılış konuşmalarının ardından sayın Arş.Gör. Çağdaş HİSAR "Elektrikli Araçlar" konulu seminerinde elektrikli taşıtların tarihçesi, elektrikli taşıt çeşitleri, ülkemizde ve dünyada konu ile ilgili yapılan ticari çalışmalar hakkında, sayın Arş.Gör. Latif Kasım UYSAL "Hibrit ve Elektrikli Araçlar İle İlgili Eğitim ve Araştırma Olanakları" konulu seminerinde tüm dünyada mevcut araştırma ve uygulama merkezleri, üniversite bünyesinde kurulmuş laboratuvarlar ve altyapıları, konu ile ilgili ülkemizde yapılan akademik çalışmalar hakkında bölümümüz öğretim üyelerine detaylı bilgiler sunmuşlardır.

Otomotiv mühendisliği bölümünde bu teknolojiler ile ilgili gelecek projeksiyonu için yapılacak çalışmalar bölümümüz öğretim üyeleri arasında karşılıklı fikir alış verişi şeklinde paylaşılmıştır.

Fakültemiz Elektrik - Elektronik Mühendisliği bölümü öğretim üyesi sayın Prof.Dr. İbrahim SEFA, güncel elektrikli taşıt teknolojileri ile ilgili söz alarak bataryalar, elektrik makineleri ve güç elektroniği dönüştürücüleri gibi konularda katılımcılara bilgi vermiştir.

Bölüm başkanlığı adına katılım ve destek sağlayan öğretim üyelerine teşekkür ederiz.

background image