1. Uluslararası Otomotiv Bilimi ve Teknolojisi Sempozyumu (ISASTECH'19)
17 Haziran 2020 | 20:38

Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü ve Otomotiv Mühendisleri Derneğinin birlikte düzenlediği 1. Uluslararası Otomotiv Bilimi ve Teknolojisi Sempozyumu (ISASTECH-2019) 5-6 Eylül tarihlerinde Teknoloji Fakültesi Taşkent binası konferans salonlarında gerçekleşti. Sempozyum saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açıldı. Açılışta Otomotiv Mühendisliği Bölüm başkanı Prof. Dr. H. Serdar Yücesu, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Sözen ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Aydemir birer konuşma yaptı.  
Sempozyumun açılış konuşmalarından hemen sonra Otomotivin Geleceği konulu bir panel düzenlendi. BELKA A.Ş. Genel Müdürü Dursun Çiçek, MAN TÜRKİYE A.Ş. Otobüs Geliştirme Müdürü Hüseyin Çavdar, FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. Temel Mühendislik Bölüm Müdürü Şamil Akaslan ve TOFAŞ Araştırma ve İleri Teknoloji Müdürü Kadir Ceran’ın panelist olduğu panelin moderatörlüğünü Teknoloji fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Duran Altıparmak yaptı. Panelistler Toplu taşımada elektrikli araçlar ve AB uygulamaları, Otomotivde AR-Ge ve yeni trendler, Savunma sanayi ve Otomotiv sektörü konularında sunumlar yaparak katılımcıların sorularını cevapladılar.
Sempozyumda 41 Üniversiteden 74, 14 sanayi kuruluşundan 23 bildiri olmak üzere toplam 97 bildiri sunuldu. Sempozyuma üniversitelerden 212, sanayi kuruluşlarından ise 41 katılımcı olmak üzere toplam 253 katılımcı yer aldı. Sempozyuma altı farklı ülkeden katılım sağlandı (ABD, Çin, İran, Azerbaycan, Kuveyt ve Almanya).

Sempozyumun son gününde kapanış konuşmaları yapılarak emeği geçenlere teşekkür plaketleri takdim edilmiştir. 

https://isastech.org/

 

background image