Topluluklar

Gazi Üniversitesi bünyesinde 144 adet topluluk bulunmakla birlikte, bölümümüz bünyesinde 5 adet topluluk bulunmaktadır. Diğer topluluklar hakkında bilgi almak için tıklayınız.

 

Otomotiv Bilimi ve Teknoloji Topluluğu (OBİTET)

Bölüm öğrencilerinden oluşan Otomotiv Bilimi ve Teknoloji Topluluğu (OBİTET), öğrencilerin teknik ve sosyal altyapısını geliştirmek üzere; kariyer fuarları, seminerler, teknik ve sosyal amaçlı geziler planlamakta ve gerçekleştirmektedir. OBİTET, fakültemizde kurulan ilk öğrenci topluluğu olarak yoğun ve başarılı aktiviteler göstermektedir. Topluluk tarafından zaman zaman çeşitli teknik alanlarda kurslar da düzenlenmektedir. Topluluk otomotiv teknolojisi hakkında bir dergi çıkarmaktadır. Bölümümüzde faaliyet gösteren bu topluluk, bölüm içerisinde kendilerine verilen ofisi kullanmaktadır. (https://obitet.gazi.edu.tr/)

 

Otomotiv Tasarım Topluluğu (OTT)

Başta ana sanayi ve yan sanayide ihtiyaç duyulan sistem ve parçaların tasarım ve imalatı konusunda faaliyet göstererek otomotiv sektöründe yer almak amacıyla kurulmuştur. Otomotiv Teknoloji Topluluğu kurumsal farkındalık oluşturmak ve ülkemizde otomotiv sektöründe öncü kurumlarla işbirliği içerisinde olmayı, genç mühendis adaylarına otomotiv tasarımı ile ilgili yeterlilikler kazandırmayı amaçlamaktadır. Paydaş kurumlar olarak; Otomotiv Tasarım Topluluğu; Otomotiv Sanayi Derneği (OSD), Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (UİB), Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), Sanayi Bakanlığı ve sektörde üretim yapan diğer firmalar ile işbirliği içerisinde faaliyet yapmayı hedeflemektedir. (https://ott.gazi.edu.tr/)

 

Alternatif Enerjili Taşıtlar Topluluğu (AETT)

Taşıtlarda kullanılan mevcut sistemleri alternatif enerjiyle çalışabilen parçalar tasarlamak ve üretmek, kara taşıtları (traktör, tren, otomobil), hava taşıtları (uçak, helikopter), deniz taşıtları (gemi, yat, tekne) alternatif enerji kullanımı ve çevre dostu taşıt tasarımı hakkında araştırma ve uygulamalar yapmak amacıyla kurulmuştur. (https://aett.gazi.edu.tr/)

 

Havacılık Topluluğu

Havacılık alanını gençlere sevdirmek ve bu alanda eğitimler düzenlemek hedeflenmektedir. Havacılık Topluluğu Yamaç Paraşütü alanında eğitimler düzenlemekte, eğitimlerden ve yapılan testlerden başarı ile geçenlere uygulamalı eğitimler vermektedir. Eğitimler bölümdeki sınıflarda yapılmaktadır. Havacılık topluluğu 10 adet yamaç paraşütüne sahiptir. Bölümde kullandıkları ekipmanları koydukları bir topluluk odası vardır. Üyeleri düzenli olarak çevredeki uygun yerlere giderek yamaç paraşütü ile uçuş eğitimleri yapmaktadırlar. Bu güne kadar katıldıkları yarışmalarda birçok kupa kazanmışlardır. (https://guhavacilik.gazi.edu.tr/)

Otomotiv Araştırma Geliştirme Topluluğu (OTARGET)

 

background image