Temsa Global A.Ş. Adana Otobüs Fabrikası Tanıtım Konferansı

27 Mart 2013 Çarşamba günü Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği amfisinde Temsa Global A.Ş. Adana Otobüs Fabrikası tantım konferansı düzenlenmiştir.

Konferansta Sabancı Holding ve Temsa Global A.Ş. hakkında bilgi verilmiştir. 2002 yılına kadar Mitsubishi lisansı altında otobüs üretimi yapan Temsa Global A.Ş.'nin bu yıldan itibaren tamamen yerli bir marka olarak Temsa adıyla yurtiçi ve yurtdışına otobüs üretimi yaptığı belirtilmiştir.

Konferansta ayrıca fabrikada yapılan üretimlere dair resimler ve videolar sunulmuştur. Fabrikada çalışma ortamının 5S yöntemi ile yönetildiği belirtilmiştir.

Konferans öncesinde Otomotiv mühendisliği bölüm laboratuar ve atölyeleri Temsa Global A.Ş. yetkililerine tanıtılmıştır. Laboratuar ve atölye imkanlarının diğer otomotiv mühendisliği bölümlerinden çok daha iyi ve ileri düzeyde olduğunu belirten yetkililer mezunlarımızın sektör açısından diğer mühendislik fakülteleri mezunlarına göre daha avantajlı olduğunu vurgulamışlardır.

Konferansta öğrencilerimizin staj, iş yeri eğitimi ve mezuniyet sonrası istihdam için izlemeleri gereken yöntemler de açıklanmıştır.

Katkılarından dolayı Temsa Global A.Ş. yetkililerine teşekkür eder, yapılan bu konferansın taraflar için hayırlı olmasını dileriz.

Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanlığı

background image