OKG17 (OBİTET KARİYER GÜNLERİ) 18-19 Nisan 2017
22 Kasım 2017 | 14:09

Otomotiv Bilim ve Teknoloji Topluluğu (OBİTET) olarak 18-19 Nisan 2017 tarihlerinde 10:00-16:30 saatleri arasında süren OBİTET KARİYER GÜNLERİ etkinliğimizi Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Etkinliğimiz Fakülte Dekanımız Sayın Prof. Dr. Adnan SÖZEN ve Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanımız Sayın Prof. Dr. Serdar YÜCESU’nun açılış konuşmalarıyla başlamıştır. Sektör temsilcileri kurumsal firma tanıtımları, birimleri, görevleri, ürün gamı, ar-ge’de kullanılan programlar, staj olanakları, sosyal ve teknik projeler, kalite-verimlilik yönetimleri, üretim süreçleri ve ileri otomasyon, ileri teknoloji uygulamaları, iş hayatı kültürü, mesleki hedef belirleme, mezuniyet sonrası stratejileri, kişisel yönetim, girişimcilik konuları üzerine Fakültemiz öğrencilerine yönelik sunumlarını gerçekleştirmişlerdir.  Fakülte dekanımız Sayın Prof.Dr. Adnan SÖZEN hocamız ve Fakülte sekreterimiz Yrd. Doç. Dr Oğuz POYRAZOĞLU hocamız konuklarımız ile Üniversite-Sanayi işbirliği hakkında görüşlerini paylaştı.

Etkinliğimizin ilk gününde MAN TÜRKİYE A.Ş.’nin İnsan Kaynakları Yöneticisi Sayın Övgehan İnce, firmada bulunan insan kaynakları departmanının önemini ve bu departmanın şirketin kurumsallığını ne kadar etkilediğini vurgulayarak, iş alımlarında göz önüne alınan nitelikleri anlattı. Kuşak çatışmasının önüne geçebilmek adına tersine mentorluk projesinden bahseden Sayın İNCE, gençlerle yöneticiler arasındaki bağın kuvvetini sağlamak için bu projenin ne kadar önemli olduğundan ve şirkette şu anda 18 öğrencinin tersine mentorluk projesinin içerisinde yer aldığını belirtti. Sayın İNCE sayesinde işe alım sonrasındaki süreçler ile biz öğrenciler olarak bu süreçte nasıl bir yol haritası izlememiz gerektiği hakkında fikir edindik. Etkinliğimiz esnasında MAN Türkiye aynı zamanda öğrencilere staj için başvuru imkânı da sağladı.

İlk günün ikinci konuğu olan ERKUNT A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Zeynep Armağan ilk olarak kariyerinde attığı adımları anlatarak konuşmasına başladı. ERKUNT TRAKTÖR Türkiye’nin büyük Ar-Ge merkezlerinden biri olmakla beraber yurtdışında da ön planda bulunuyor. Bu konuda kariyerindeki en önemli anlardan birinin yurtdışında Türkiye adına yaptığı konuşma olduğunu söyleyen Sayın ERKUNT aynı zamanda Türkiye’nin yerli üretime ne kadar ihtiyacı olduğunu vurguladı. Ürünün yerli olabilmesi için tasarımının yerli olması gerektiğini söyleyen Sayın ERKUNT biz öğrencilerin tasarım yapmaya daha özen göstermesi, stajlara daha fazla önem verilmesi, öğrencilerin staj süresince özverili bir şekilde çalışması gerektiğine değindi. Öğrencilerin iş hayatına atılma sürecindeki acemilik dönemi olan staj çalışmasında, bulunduğu sektöre gerçekten ilgili olup olmadığını anlayabileceğini ve bu sayede başladığı işletmede istikrarlı bir çalışma sağlayabileceğini anlattı.

NUROL TEKNOLOJİ A.Ş.’nin araştırma ve geliştirme mühendisi Sayın Melis KAPLAN, savunma sanayiine katkılarından ve bu alanda çalışmak için gereken yükümlülüklerden bahsetti. Savunma sanayi, havacılık, enerji, tıp, otomotiv, tekstil, metalürji ve kimya gibi farklı endüstrilerin ihtiyaçlarına yanıt vermek için, tam otomasyonlu tesislerde çalışma yapan Nurol Teknoloji’nin ürünlerinde kullandığı materyallerin yapısını açıklayan Sayın KAPLAN aynı zamanda bu ürünleri geliştirmek adına yapılan çalışmaları da anlattı. Ürünlerin her zaman simülasyon ortamında test edilememesinin sebebinin her ürünün malzeme özelliklerinin değişkenlik göstermesi olduğunu söyledi. İnteraktif bir şekilde sunumunu gerçekleştiren KAPLAN, savunma sanayii alanında merak edilen soruları da cevapladı.

   

Etkinliğimizin ikinci gününde ilk katılımcımız TÜRK TRAKTÖR A.Ş. İnsan Kaynakları Alan Yöneticisi Pınar IŞIK YILMAZ, kariyerin ilk adımlarında nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgiler verdi. Yabancı dilin, mesleki hedeflerinde çok fazla katkı sağlayacağını vurgulayan YILMAZ, mezun olmadan önce yabancı dil eğitimine önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin büyük Ar-Ge merkezlerinden biri olan TÜRK TRAKTÖR A.Ş. 130’dan fazla ülkeye ihracat yapmaktadır. Tasarımını Türk mühendislerin yaptığı ‘Türk Traktör modelleri’, tasarıma önem verilmesi gerektiğini bir kez daha karşımıza çıkardı.

Raylı sistemler ve toplu taşımacılığın önde gelen isimlerinden ve sektörde ilk yerli Trambüs projesini hayata geçiren BOZANKAYA A.Ş. iş hazırlama müdürü Naim TEZEL, üretim hattının işleyişi hakkında bilgi ve tecrübelerini bizlerle paylaştı. BOZANKAYA A.Ş.’nin yapmış olduğu projelerden örnekler gösteren Sayın TEZEL, %100 elektrikli otobüsler hakkında bilgiler verdi. Bu otobüslerin üretim aşamalarını ve otobüslerde kullanılan batarya teknolojisinin detaylarını da bizlerle paylaştı.

Günün son sunumunu yapmak üzere katılım sağlayan KARİYER.NET Ankara Satış Müdürü Sayın Pelin PETEK önemli konulardan biri olan iş başvurularında özgeçmiş hazırlama ve mülakatlardaki ilk izlenim konusunda öğrencilere katkı sağlayan tavsiyelerde bulundu. İş başvurularını her yönüyle ele alarak mülakatlarda ilk izlenimin 20-30 saniyede oluştuğunu belirten Sayın PETEK, beden dilinin görüşmedeki etkisinin altını çizdi.  Bu sayede biz öğrenciler kariyerimize başlarken ilk adımda nasıl davranılması gerektiği hakkında bilgi sahibi olduk. İşverenle çalışan arasındaki ilk iletişimi nasıl kuracağımız konusunda bizlere çok değerli fikirler edindiren Sayın PETEK’e teşekkür ederiz.

   

 

 

background image