Motor Mükemmeliyet Merkezi (MMM) ve Yerli Araba için Otomotiv Mühendisliği Birliği ile görüşüldü.
20 Nisan 2016 | 09:21

Sanayi Genel Müdürü Sayın Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, beraberindeki Daire Başkanı ve Sanayi ve Teknoloji Uzmanları ile Türkiye’de Otomotiv Mühendisliği konusunda birlik kurma niyetiyle bir araya gelen akademik camiayı “Motor Mükemmeliyet Merkezi” ve “Yerli Araba” konularında bilgilendirmek üzere Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’ni ziyaret etti.

Ülkemizde dışa bağımlı olduğumuz motor konusunda küresel çapta rekabetçi olunabilecek traktör, iş makinası, jeneratör, kamyon motorlarının yerli imkanlarla üretilmesinin son bir fırsat olarak görüldüğünü vurgulayan Kılıçaslan, 15 üretici firma ve 4 kamu kurumunun bir araya gelmesiyle doğal kümelenmenin, motor tasarımı ve geliştirilmesi için derin Ar-Ge’nin, hem nitelikli insan gücünün hem de bilginin bir merkezde toplanmasıyla entelektüel birikimin sağlanacağı Motor Mükemmeliyet Merkezi’nin ülkemiz için gereklilik olduğunu belirtti.

Toplantıda otomotiv konusunda ülkemizin dört bir yanında çalışma yürüten Afyon Kocatepe Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesinden katılan 22 akademisyen, kurulacak Motor Mükemmeliyet Merkezi’ne destek vereceklerini ayrıca merkez bünyesinde oluşturulması düşünülen akademik kurulda da yer almaya istekli olduklarını belirterek, Türkiye’de Otomotiv Mühendisliği konusunda kuracakları birlik ile ilgili olarak Sayın Kılıçaslan’a bilgi verdiler.  https://sgm.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=18798&lng=tr

background image