Mercedes Benz Türk A.Ş. Aksaray Kamyon Fabrikası Tanıtım Konferansı
22 Mart 2013 | 14:25

20 Mart 2013 Çarşamba günü Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi konferans salonunda Mercedes Benz Türk A.Ş. Aksaray Kamyon Fabrikası İnsan Kaynakları Temin ve Eğitim Birimi’nden Ebru Bozkurt ve Halil Kuru’nun katılımlarıyla işyeri eğitimi protokolü imzalanması ve fabrika tanıtımı amacıyla konferans gerçekleştirilmiştir.

Mercedes Benz Türk A.Ş. ile Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü arasında işyeri eğitimi protokolü imzalanmıştır. Bu kapsamda her dönem 10 öğrenci Mercedes Benz Türk A.Ş. Aksaray kamyon fabrikasında işyeri eğitimi uygulaması yapabilecektir. 

Konferansta Daimler AG ve Mercedes Benz Türk A.Ş.’yi tanıtan bir sunum yapılmıştır. Fabrikanın kuruluşu, tarihi, diğer Mercedes Benz fabrikaları arasındaki yeri, yapısal ve personel özellikleri, kariyer olanakları hakkında bilgi verilmiştir. Ayrıca bölümümüz öğrencilerine endüstri stajı, işyeri eğitimi yapabilmeleri ve mezuniyet sonrasında istihdam edilebilmeleri için izleyecekleri yollar açıklanmıştır.

Endüstri stajı yapacak öğrencilerin doğrudan fabrika içerisinde üretim alanlarında görevlendirilecekleri vurgulanmıştır.

İşyeri eğitimi için kabul edilen öğrencilerin ise PEP (Praktikantenentwicklungsprogram/Stajyer geliştirme programı) kapsamında değerlendirileceği ve hali hazırda yürütülen projelerde görev verileceği açıklanmıştır.

Ayrıca endüstri stajı ve işyeri eğitiminin mezunların Mercedes Benz bünyesindeki fabrikalarda çalışabilmeleri için önemli bir avantaj sağlayacağı belirtilmiştir.

Personel seçiminde otomotiv mesleğine duyulan sevgi ve tutkunun, firma değerlerine bağlılığın, saygının, dürüstlüğün ve disiplinin seçim kıstasları arasında yer aldığı belirtilmiştir.

Katkılarından dolayı Mercedes Benz Türk A.Ş. Aksaray Kamyon Fabrikası İnsan Kaynakları Temin ve Eğitim Birimi’nden Ebru Bozkurt, Halil Kuru ve emeği geçen herkese teşekkür eder, yapılan bu anlaşmanın taraflar için hayırlı olmasını dileriz.

Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanlığı

background image