İşyeri Eğitimi

Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi lisans programlarında öğrenim gören bütün öğrenciler, 4. sınıfın 1. ya da 2. yarıyılında bir dönem olmak üzere mezuniyetten önce toplam 16 hafta işyeri eğitimi yapmak zorundadır. Öğrenciler, bu eğitim sayesinde, lisans programı süresince, teorik ve pratik olarak öğrendiklerini yerinde görme, uygulama ve bulundukları işyerlerine göre belirli projelerde sorumluluk alma fırsatı bulacaklardır. İşyeri eğitimi 5 saat teorik ve 15 saat uygulama olmak üzere toplam 20 saat üzerinden, 12 Kredi ve 18 AKTS kredisi ile değerlendirilir. Öğrenciler, ‘’Gazi Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’’nin 17. Maddesi gereği işyeri eğitimine % 80 oranında devam etmek zorundadır. İşyeri Eğitimi yapıldığı yarıyılın resmi ders alma başlangıcı ile başlar ve 16 hafta üzerinden dikkate alınır. İşyeri eğitiminden başarısız olarak değerlendirilen öğrencilere tek ders hakkı tanınmaz. Başarısız öğrenciler İşyeri Eğitimi’ni başarılı oluncaya kadar tekrar eder (http://tf.gazi.edu.tr/posts/view/title/kanun-ve-yonetmelikler-32057).

İşyeri Eğitimi, Bölüm İşyeri Eğitimi komisyonu tarafından protokol imzalanmış ve fakülte dekanlığınca onaylanmış işyerlerinde gerçekleştirilir. İşyeri Eğitimi, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü’nün bulunduğu Ankara ilinde yapıldığı gibi il dışında da gerçekleştirilebilir. Bölüm işyeri eğitimi komisyonumuz, Prof. Dr. Can ÇINAR, Prof. Dr. Halit KARABULUT, Prof. Dr. H. Serdar YÜCESU, Prof. Dr. Yakup İÇİNGÜR ve Yrd. Doç. Dr. Melih OKUR’dan oluşmaktadır.

Madde 1.3.1 ve Madde 1.3.2’de yer alan hareketliliklerin sonucunda öğrencilerin geri dönüşlerinde aldıkları dersler, yaptıkları staj bölümümüz bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından değerlendirildikten sonra transkriptlerine işlenir. Bölümümüzün İşyeri Eğitimi anlaşması imzaladığı işletmeler aşağıdaki tabloda verilmiştir.

İlgili mevzuat gereği son sınıf öğrencilerinin bitirme tezlerini ders aldıkları dönemde (iş yeri eğitimine gitmedikleri dönem) tamamlamaları gerekmektedir.

Öğrencilerin işyeri eğitimine başlaması için istenen belgeler

• Nüfus cüzdan fotokopisi
  • 2 fotoğraf
  • Müstehaklık sorgulama belgesi
  • İşyeri eğitimi yapılacak işyerinden alınan kabul belgesi
  • İş yeri uygulama kabul formu
  • Onaylı staj dosyası (okul ve işyeri onaylı)

<<İşyeri eğitimi için gerekli belge ve formlar>>

İşletmeler

MERCEDES-BENZ TÜRK Aksaray Kamyon Fabrikası

Konya cad. P.K. 19 68100 Aksaray

FORD OTOSAN İnönü Fabrikası, Eskişehir

Kütahya Yolu Üzeri 26311 İnönü PK: 186 Köprübaşı / Eskişehir

TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. Bursa

Yeni Yalova Yolu Cad. No: 574 16369 Bursa

MAN Türkiye A.Ş., Ankara

Esenboğa Havalimanı Yolu 22. Km. Akyurt / Ankara

TEMSA Global San. Tic. AŞ

Yolgeçen mah. Turhan Cemal Beriker Bulvarı No:561-563 Seyhan / Adana

TOYOTETSU Otomotiv Parçaları San Tic. A.Ş. Kocaeli

TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi 5.Cadde No:4 41420 Şekerpınar, Çayırova - KOCAELİ / TÜRKİYE

MARTUR Automotive Seating Systems

Organize Sanayi Bölgesi Kahverengi Cadde No: 9 16150 Nilüfer / Bursa

HİDROMEK

Ayaş Yolu 25. Km. I. Organize Sanayi Bölgesi Osmanlı cad. No:1 Sincan / Ankara

HİSARLAR A.Ş.

Eskişehir - Bursa Yolu 20. Km 26550 Eskişehir

EOS Endüstriyel Otomotiv Sistemleri

Çankırı yolu 11. km. K. Galip Kaya cad. No:8 Akyurt / Ankara

Türk Traktör

Güvercin Yolu No:111-112 06560 Gazi / Ankara.

KOLUMAN Motorlu Araçlar Ticaret ve Sanayii Anonim Şirketi

Konya Yolu No:133/A Balgat / Ankara

KOLUMAN Motorlu Araçlar, Mersin

BAKIRCI Otomotiv

Baklacı Mah. Cumhuriyet Cad. No: 119 34830 Çavuşbaşı - Beykoz / İSTANBUL

YAVUZ Mühendislik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Yavuz Motor)

Konya Yolu 38. Km. Gölbaşı / Ankara

OSCAR Grup - Oscar Elektrikli Araçlar

Çankırı Yolu 1. cad. Bozyer sok. No:17 Akyurt / Ankara

Geçgel Makine Sanayi Tic. Ltd. Şti. Konya.

Aydınlar Yedek Parça Sanayi Tic. A.Ş. Konya.

Farplas Oto Yedek Parçaları İml. İhr. ve İth. A.Ş.

Özgayd Tic. Ltd. Şti Konya