Duyuru
DERS ALMA SÜRECİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU..!
8 Eylül 2016 | 08:29

DERS ALMA SÜRECİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU..!
Sevgili Öğrenciler,
Ders alma işlemlerine başlamadan önce Üniversitemiz yönetmelik ve buna bağlı olarak hazırlanan yönergeleri okuyunuz. Yönetmelik ve yönerge hükümlerini bilmek öğrencilerin kendi sorumluluklarıdır. Yönetmelik ve yönergelere, Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı ağ sayfasından ulaşabilirsiniz. 
Kayıt işlemleri öğrenciler tarafından Üniversitemizin web sayfasında bulunanhttps://ogrenci.gazi.edu.tr/ ağ adresinden yapılacaktır.
Kayıt programı 8-9 Eylül 2016 tarihlerinde öğrencilere açılacaktır.
Kayıt sistemine girebilmek için https://ogrenci.gazi.edu.tr/ adresinde 'Öğrenci Girişi' bölümünden öğrenci numarası ve şifre bilgileriniz ile sisteme giriş yapınız.
Derse kayıt menüsüne girerek ders kayıt işlemlerine başlayabilirsiniz.
Ders seçmeden önce kayıtlı olduğunuz birimin web sayfasından veya sosyal ağ adresinden ders alma süreci ile belirlenen ilkeleri ve haftalık ders programınızı inceleyiniz.
Bölümünüz müfredatında yürütülen zorunlu ve seçmeli derslere;https://gbp.gazi.edu.tr/ bulunan bilgi paketindeki "Dersler-AKTS Kredileri" sekmesinden ulaşabilirsiniz.
Öğrencilerimizin mezuniyet aşamasında yaşadığı en büyük sorun, seçmeli derslerin eksik seçilmesi nedeniyle oluşan hatalardır. Bu nedenle öğrencilerimizin bölüm müfredat programlarını çok iyi takip etmeleri ve özellikle seçmeli ve zorunlu ders seçiminde akademik danışmanları ile eşgüdüm içerisinde çalışmaları gerekmektedir.
Tüm öğrencilerimizin ve özellikle Üniversitemize bu yıl kayıt olan 1. Sınıf öğrencilerinin öncelikle bölümle ve akademik danışmanıyla irtibata geçerek ders alma işlemini gerçekleştirmeleri önerilmektedir. Bilimsel Hazırlık sınıfı alacak öğrencilerin kayıt ekranından 'Bilimsel hazırlık' dersini almaları gereklidir.
Danışman onay işlemleri 22-23 Eylül 2016 tarihlerinde yapılacaktır. Öğrenci kayıt işlemini tamamladıktan ve onay verdikten sonra danışmanına giderek onay işlemini birlikte gerçekleştirecektir. Danışman “Onay”ı alınmamış kayıtlar geçersizdir.

Kayıt programı yönetmelik hükümleri doğrultusunda bazı kontrolleri yaparak öğrencilere uyarı mesajları verecektir. Öğrencilerimiz bu uyarı mesajlarını dikkatle okuyarak kayıtlarını uyarılar çerçevesinde yapmalıdırlar.

Öğrencilerin DC(-), DD, FD ve FF başarı harf notu aldıkları derslerden zorunlu ders statüsünde olan dersler otomatik olarak yüklenmiştir. Ancak başarısız olunan seçmeli dersler sisteme yüklenmeyecektir. Bu nedenle öğrencilerin seçmeli ders kontrolleri kendi sorumluluklarındadır.
Bölümlerinde her iki dönem açılan ve başarısız olunan dersler, sistem tarafından yüklenmeyeceği için öğrenciler bu durumdaki dersleri alıp kaldıkları dönemde (bahar-bahar, güz-güz) kayıt aşamasında kendileri seçecektir.

Kayıt programı ön koşullu dersler için ön koşul kontrolü yapacaktır. Ön koşul kontrolü, kayıtlı olunan bölüm/program tarafından belirlenen esaslar doğrultusunda yapılır. Kayıt yapılmak istenen ders için ön koşul sağlanmamışsa program bu derse kayıt izni vermeyecektir. (Sistemdeki oluşabilecek herhangi bir açıklıktan dolayı seçilebilse dahi ileride başarısız sayılması gibi bir mağduriyete yol açılmaması için öğrencinin danışmanı ile irtibata geçmesi gereklidir)

background image