Bölüm Öğrencimizin Başarısı
27 Şubat 2017 | 06:35

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) ülkemizdeki başarılı girişimleri ödüllendirmek, girişimciliği destekleyen kurum ve kişileri öne çıkarmak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği Girişimcilik Ödülleri’nin beşincisi bu yıl "Bulanları Arıyoruz" temasıyla gerçekleştirildi. GİV 5. Girişimcilik Ödül Töreni Başbakan Yardımcısı  Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un katılımıyla 16 Şubat 2017 Perşembe günü İstanbul’da yapıldı

GİV’in düzenlediği yarışmada “Yeni Nesil İş Güvenliği Gözlüğü-SAGO” projesi ile üniversitemiz Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Faruk Mert ve yine aynı fakülteden İmalat Mühendisliği Bölümü lisans öğrencisi Mehmet Can Katmer, Otomotiv Mühendisliği Bölümü lisans öğrencisi Furkan Kabsasoğan, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü lisans öğrencisi İsmail Mallı’nın oluşturduğu ekip 3.lük ödülüne layık görüldü. Ödülünü Başbakan Yardımcısı  Numan Kurtulmuş'un elinden alan Gazililerin yaşadığı mutluluk ve gurur yüzlerine yansıdı. Eğitimlerini inovasyon ve girişimcilik odaklı sürdüren başarılı gençlerimiz sadece yenilikçi ve teknolojik ürünlere yönelik üniversitemizin eğitim gücünü göstermekle kalmadı, aynı zamanda ülkemizin geleceğine yön verecek stratejik ürünlerin geliştirilmesinde son derece anlamlı bir katkı sağladı.

Yeni Nesil İş Güvenliği Gözlüğü-SAGO projesinde yeni nesil teknolojiler içeren bir gözlük ile gözlük kullanımını uzaktan anlık denetleyebilen bir mobil/WEB uygulama geliştirilmesi amaçlandı. Bu sayede iş sağlığı ve güvenliği yasalarına göre koruyucu gözlük kullanma zorunluluğu bulunan çalışanların iş kazası risklerini önemli derecede azaltılması hedeflendi.

Bölümümüz 4.sınıf öğrencisi Furkan Kabasoğan, İmalat Müh. Böl. lisans öğrencisi Mehmet Can Katmer ve Elektrik-Elektronik Müh. Böl. lisans öğrencisi İsmail Mallı’yı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

background image